Toimitusjohtajien Vertaispöytä™ - Menestyneimmät toimitusjohtajat...

22.03.2019


... että hallituksensa ja omistajiensa silmissä menestyneimpien toimitusjohtajien taustalta löytyy seuraavat numerot?

Käytä yli 50% ajastasi pitkän tähtäimen kysymyksissä Onnistut 7x todennäköisemmin!

Menestyneimmät toimitusjohtajat viettävät yli 50% ajastaan pitkän tähtäimen kysymyksien parissa ja onnistuvat työssään 7 kertaa todennäköisemmin, kuin muut. Vaikka liiketoiminnat ja toimitusjohtajien roolit ovatkin erilaisia, niin kuinka lähelle tätä ajankäytössäsi pääset? Vai meneekö aikasi päivittäisten rutiinien pyörittämisessä? 

Yli 70% toimitusjohtajista koki viivytelleensä johtotiiminsä rakentamisessa tai uudistamisessa nimityksensä jälkeen ja tunnisti siitä aiheutuneet vahingot. Muistatko tilanteen, jossa homma näytti ja tuntui selvältä jo vuosi sitten, mutta olet edelleen telineissä? Mitä se maksoi tai mitä hukkasit tuona aikana?


Menestyneistä toimitusjohtajista 90% arvioitiin korkealle kyvystään suhtautua ja käsitellä liiketoiminnallisia takaiskuja. Jäätkö tuleen makaamaan, näetkö tilanteen oppimismahdollisuutena, kannustatko vai syytätkö?

Vertaispöydän Puhemies ja sarjayrittäjä Juha Harju kiteyttää asian hienosti:
Mistä tietää, että onko toimitusjohtajalla homma hanskassa ja asiat kunnossa? Sulla on aikaa ajatella, lukea, keskustella, somettaa, kirjoittaa, suunnitella, analysoida etc eikä aika mene arjessa selvitymiseen, toki rutiinit pitää pyörittää. Ja miten siihen pääsee? Rakennat mielettömän hyvän tiimin ja luottamuksen sekä tiimissä että asiakkaissa. Ei sen enempää, muttei vähempääkään. 

Lisää vinkkejä menestyksen mittareista ja oman johtajuuden
kehittämiseen HBR:n kesällä julkaistusta tutkimuksesta:
Harward Business Review